Evenimente organizate de primarie


1. BOBOTEAZA - 7 Ianuarie
Acest eveniment se organizeaza in doua etape.

Prima etapa cuprinde slujba religioasa in care se aminteste de botezul Domnului si la sfarsitul careia se sfintesc apele cu care se boteaza oamenii, casele acestora dar si caii - la portile bisericilor .
In comuna noastra avem un luciu de apa - Lacul Galatui - unde preotul face o noua slujba pentru sfintirea apei, la sfarsitul careia va arunca in apa o cruce din lemn, pe care o vor recupera din apa tineri curajosi.
A doua etapa cuprinde concursul cabalin, in care, cele mai frumoase exemplare se intrec in frumusete, gratie si forta. Castigatorii (cai si calareti), sunt premiati.

2. ZIUA INTERNATIONALA A FEMEII - 8 Martie
Cu aceasta ocazie elevii comunei pregatesc un program artistic, pe care-l sustin pe scena caminului cultural, oferindu-le mamicilor ,bunicilor mici atentii ( flori ). Spectacolul este continuat de Ansamblul Folcloric ,,Brauletul Dunarii” si se finalizeaza cu inmanarea de mici cadouri tuturor femeilor prezente de catre barbatii reprezentanti ai primariei.

3. ZIUA INTERNATIONALA A OCROTIRII COPIILOR - 1 Iunie
O zi deosebita pentru cei ce reprezinta generatia viitoare. La scoala se organizeaza diferite concursuri sportive - cu premii. La caminul cultural, in cinstea copiilor are loc un program cultural - artistic la care protagonistii sunt tot ei, dupa care din partea consiliului local primesc mici cadouri.

4. ZIUA COMUNEI SI SARBATOAREA DUNARII - 15 August
Aceasta manifestare are loc intr-o zi speciala din punct de vedere religios- Sf. Maria ( maica Domnului Iisus Hristos). Sarbatoarea Dunarii este patronata de Zeul Neptun ( patronul apelor). O zi aflata sub protectia a doua divinitati, fara de care poate n-am fi existat. Prin urmare programul zilei incepe cu slujba religioasa specifica si se continua cu o serie de concursuri pe apa (un canal magistral ce face legatura cu lacul Galatui) aflate sub protectia si privirea Zeului Neptun care imbracat cum se cuvine participa la activitate.
Cu aceasta ocazie au loc concursuri: de inot pe criterii de varsta si sex; de prinderea ratelor; sarituri la trambulina si mersul pe scondru. Se acorda premii.
Ziua se incheie intr-o atmosfera de sarbatoare cu un spectacol de folclor oferit de Ansamblul Folcloric Brauletul Dunarii al comunei noastre si de invitatii speciali ai momentului.

5. ZIUA NATIONALA A ROMÂNIEI - 1 Decembrie
Activitatea este impartita in doua etape. Prima, in care se depun coroane de flori la mormintele eroilor, din curtile bisericilor satelor comunei. A doua etapa consta intr-un spectacol artistic sustinut de elevii din comuna, cu poezii, cantece si scenete specifice evenimentului, precum si servirea tuturor participantilor cu traditionalul meniu cazon „fasole la cazan” si tuica fiarta. 

6. ,,Uite, vine Mos Craciun!”- activitate prilejuita de sarbatorile Craciunului - 24 Decembrie
Este ziua cea mai asteptata de catre copii si nu numai. Din aceasta zi se simte apropierea colindelor bucuria copiilor. Cu mic cu mare, sala caminului cultural devine neincapatoare in asteptarea lui Mos Craciun. Asa stau cuminti, si vizioneaza programul artistic specific acestei perioade (colinde, poezii, scenete, cantece, dansuri etc.). La finalul programului mosul obosit dar multumit - imparte cadouri tuturor copiilor si de fiecare data le doreste ca anul viitor sa-i gaseasca mai frumosi, mai cuminti si cu rezultate mai bune la invatatura.